https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЗвездата от "Властелинът на пръстените" Иън Маккелън е в болница след падане...

Звездата от “Властелинът на пръстените” Иън Маккелън е в болница след падане от сцената

Актьорът ветеран Иън Маккелън е в болница, след като в понеделник е паднал от сцена по време на постановка в Лондон. Звездата се очаква да се възстанови напълно, съобщават Асошиейтед прес и Би Би Си. Инцидентът е станал по време на бойна сцена в пиеса с участието на 85-годишния Маккелън.

Актьорът е в “добро настроение”, след като лекарите са казали, че направеният скенер е показал, че се очаква той да се възстанови “бързо и напълно” след падането, съобщи говорител на театър “Ноел Кауърд”.

Ветеранът от сцената и екрана, известен с ролята на Гандалф в трилогиите “Властелинът на пръстените” и “Хобит”, и много сценични превъплъщение през шестдесетгодишната си кариера, е извикал от болка след падането, според журналист на Би Би Си, който е бил в театъра.

В постановката, адаптирана и режисирана от Робърт Айк по шекспировите “Хенри Четвърти”, част първа и втора, Маккелън се превъплъщава в образа на Джон Фалстаф. Пиесата се играе на лондонския Уест Енд от април.

По време на бойната сцена актьорът ветеран сякаш се е спънал, загубил е опора и е паднал от сцената. Падането му е стреснало публиката в театъра. Инцидентът се е случил толкова бързо, че първоначално всички са помислили, че Маккелън е паднал като част от сцената.

Персоналът и двама лекари сред присъстващите са помогнали на пострадалия актьор, който след това е бил откаран в болница, каза още говорителят. Той благодари на всички, които са били “подръка в публиката”, и на служителите на театъра за оказаната подкрепа.

Залата е била опразнена, а спектакълът – отменен. Представлението във вторник също е отменено, за да се предостави време на Маккелън да си почине. Очаква се той да се върне на сцената в сряда за матине на пиесата.

Кариерата на Иън Маккелън включва и ролята на Магнито във филми от поредица “Х-Мен”, както и няколко шекспирови персонажа, включително Ричард Втори, Макбет, Кориолан, Яго, Крал Лир. Актьорът е носител на награда “Тони”, няколко театрални отличия “Лорънс Оливие” и е номиниран за два “Оскар”-а и няколко награди БАФТА.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X