https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКалоян Методиев: С физическо насилие караха колегите да гласуват за изключването ми

Калоян Методиев: С физическо насилие караха колегите да гласуват за изключването ми

Външни хора са карали с физическо насилие депутатите от БСП в новия парламент да гласуват за изключването на Калоян Методиев от парламентарната група преди още да са положили клетва. Това разказа в студиото на предаването „Тази сутрин” на bTV новоизбраният депутат, който вече е независим.

„Гласуването мина с безпрецедентен натиск. Заседанието на парламентарната група протече по абсурден начин, не се състоя нормален разговор. Нахлу новото ръководство реваншистко настроено заедно с външни лица, не казаха никакви аргументи, не показаха документи. Когато започна гласуването, гласовете бяха 9 на 10 в моя полза и един от тези външни хора започна да обикаля залата. Стигна до колежката от Шумен и буквално я накара да си вдигне ръката „за” изключването ми”, разказа Методиев.

„Нормално е тези хора да озверяват когато им задавам примерно въпроса как така Кирил Добрев зарежда с гориво всички съдилища в страната. Аз ли съм извеждан с белезници като Борислав Гуцанов”, каза Методиев. И допълни, че не би се учудил ако нещата не спрат дотук, без да уточни какво има предвид.

Методиев каза, че въпреки всичко се чувства по-силен като независим, защото вече няма да има кой да го ограничава. Той каза, че ще продължи да бъде лоялен към Корнелия Нинова и хората около нея, но не и към “пионките” около онези, които принадлежат към бизнес кръгове или се оставят да им дърпат конците някакви групировки.

Той смята, че превратът в БСП е бил подготвен от няколко месеца и че Румен Радев е заложил няколко групи вътре в БСП и иска да превземе партията отвътре.

Калоян Методиев отбеляза като лъжа, че Корнелия Нинова е нарушила устав на Изпълнителното бюро на БСП затова от кой МИР да бъде депутат. Иначе самата Нинова му предложила второто място в листата за 25 МИР София. “Моята лоялност остава към Корнелия Нинова и към депутатите около нея – Георги Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов. Групата, която взе властта, са некомпетентни, неморални”, коментира той.

Калоян Методиев отсече още, че Кирил Добрев и Георги Гергов са създателите на “Продължаваме промяната”.

Методиев добави, че част от депутатите от парламентарната група на БСП са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство с ДПС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X