https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПродължава първото заседание на 50-ото Народно събрание

Продължава първото заседание на 50-ото Народно събрание

Продължава първото заседание на 50-ото Народно събрание. След два опита в сряда депутатите не успяха да изберат председател на парламента.

При първото гласуване бяха предложени четирима кандидати – Рая Назарян от ГЕРБ- СДС, Петър Петров от “Възраждане”, Силви Кирилов от ИТН и Юлияна Матеева от „Величие”.

На втория тур народните представители гласуваха за двамата номинирани, събрали най-много гласове – Рая Назарян и Петър Петров, но никой не получи необходимата подкрепа. За това и днес депутатите се събират в залата в 10 часа.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако Рая Назарян не стане председател на Народното събрание, страната отива на следващи, поредни, предсрочни парламентарни избори. Самият той призова за широка коалиция и кабинет, подкрепен от възможно повече политически партии. И заяви, че няма да оттегли кандидатурата й, защото въпросът е „принципен“.

Подкрепи го председателят на ДПС Делян Пеевски, който също заяви, че най-голямата политическа сила трябва да излъчи председател.

В сряда следобед от ПП за пореден път припомниха, че няма да подкрепят правителство на Борисов, а лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че изобщо няма да подкрепи правителство с първия или втория мандат и настоя президентът Радев да му даде третия мандат, когато дойде време за това.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X