https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДенков: Позициите на президента съвпадат с тези на Кремъл

Денков: Позициите на президента съвпадат с тези на Кремъл

Позициите на президента Румен Радев относно Русия съвпадат с тези на Кремъл. Това каза депутатът от ПП–ДБ Николай Денков.

„Мнозинството в НС показва ясно, че трябва да се спазва проевропейската посока, която отговаря на интересите на България. България е защитена, когато е част от Европейския съюз и НАТО. България трябва да бъде представена от министър-председателя на срещата на върха на НАТО във Вашингтон“, каза той.

Според Денков позициите на президента по темите, свързани с Русия и Украйна, съвпадат напълно с позицията на Кремъл и ръководството в Русия. „Президентът заема неправилна позиция, която не съответства на българските интереси. Българският интерес е войната да е възможно по-далеч от границите на България”, заяви Николай Денков.

„Позицията на ПП-ДБ е напълно ясна – България трябва да има последователна външна политика, която по Конституция се води от Министерския съвет, и съответно МС трябва да вземе решение кой да представлява България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон“, подчерта Денков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X