https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиГлавна касиерка присвои над 144 000 лв. от клон на банка в...

Главна касиерка присвои над 144 000 лв. от клон на банка в Пловдив

Арестувана е касиерка в банка в Пловдив, която е присвоила над 144 000 лв.. Това става ясно от официално съобщение на МВР.

От него става ясно, че действията по разследването стартирали на 30 май, когато в отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Пловдив е образувано досъдебно производство по сигнал от ръководството на клон на българска банка, че след вътрешен одит е установено длъжностно присвояване в особено големи размери.

Според предварителната информация, в периода от началото на 2020 г. до средата на април т.г., в качеството си на касиер, 52-годишна служителка незаконно отклонила за себе си сумата от 144 200 лв, собственост на банката, разказва МВР.

На този етап от разследването са разпитани множество свидетели, осъществени са редица процесуални и следствени действия. Изяснен е и механизмът на извършеното престъпление – с помощта на режещо устройство тип „гилотина“ и зелена хартия за окомплектоване на купюри с банкноти жената изготвяла бланки, наподобяващи 100 лева. С т.нар. „кукла“ тя заменяла присвоените пари от касата, като най-отгоре замаскирала купчината с истинска банкнота. При проведените процесуално-следствени действия в дома ѝ са иззети режещото устройство и ползваната хартия.
С постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив 52-годишната е привлечена като обвиняема за присвояване. Наложена ѝ е мярка „парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Част от присвоените пари – 20 хиляди лева, жената е възстановила.

припомняме, че само преди няколко месеца друг банков служител присвои над 500 000 лв от клиенти и опита да избяга зад граница. Работата по разследването започна след постъпила информация в отдел „Икономическа полиция“ – СДВР. В нея ставало дума за банков служител, който неправомерно е присвоил над половин милион лева от клиенти на банката. Той попълвал собственоръчно платежни нареждания от името на клиентите, след което прехвърлял сумите в различни сметки, до които имал достъп.

След проведени бързи оперативно-издирвателни действия 25-годишният банков служител бе задържан непосредствено преди да напусне страната. По случая също бе образувано досъдебно производство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X