https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНад 100 зрелостници от МГ „Баба Тонка“ получиха своите дипломи

Над 100 зрелостници от МГ „Баба Тонка“ получиха своите дипломи

В Пленарна зала на Община Русе се проведе тържествената церемония по връчване на дипломи на зрелостниците от МГ „Баба Тонка“. 103-ма ученици успешно завършиха своето средно образование със среден успех 5,64 и среден успех от държавните зрелостни изпити 5,35. Събитието беше уважено от заместник-кмета Енчо Енчев, който приветства директора на учебното заведение Галина Бобева и пожела успешна реализация на възпитаниците на Математическата гимназия.

„Вие давате на своите ученици не само знания, а и криле. Нека дванадесетокласниците получат най-добрата подготовка и като студенти, но да не забравят, че русенци ги очакваме да се завърнат в родния град, защото ние имаме нужда от тях“, обърна се заместник-кметът към педагогическия състав и абитуриентите.

Директорът на МГ „Баба Тонка“ Галина Бобева пожела на своите възпитаници много покорени върхове в предпочетените от тях поприща, но най-вече да не спират да бъдат добри хора и да не забравят своите учители.

Високи резултати на държавните зрелостни изпити

Математическата гимназия „Баба Тонка“ отново доказва високото ниво на образование, като постига отлични резултати на държавните зрелостни изпити. Средният успех на задължителната матура по български език и литература е 5,32, което значително превъзхожда средния успех за страната – 4,32. Високи резултати са постигнати и по математика, където средният успех е 5,35, дори по-висок от този в дипломите на абитуриентите – 5,17.

Изключителни постижения на зрелостниците

Сред зрелостниците, които завършват с отлични оценки, се откроява Синем Ибрямова от XII „г“ клас, която има оценки 6,00 и от двата предмета на държавните зрелостни изпити – български език и литература и английски език. За страната общо 251 зрелостници имат такива високи постижения.

Вяра Симеонова, първенец на випуск 2024, завършва своето обучение с 6,00 и има изключителни успехи в областта на физиката, лингвистиката и роботиката. Тя се обърна към своите съученици и учители с благодарност за годините, прекарани в МГ „Баба Тонка“. Нейното отличие бе връчено от областния управител Драгомир Драганов, който я увери, че получените знания ще ѝ послужат да сбъдне мечтите си и да се реализира в желаното поприще.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X