https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусе приема за трета поредна година Държавното лично първенство по вдигане на...

Русе приема за трета поредна година Държавното лично първенство по вдигане на тежести

За трета поредна година Русе ще събере щангисти от цялата страна за Държавното лично първенство. Състезанието ще се състои отново в Канев център на Русенски университет „Ангел Кънчев“, а домакини ще бъдат Тежоатлетическият спортен клуб – Русе и „Тараненко“ – Русе. Близо 450 състезатели на повече от 20 клуба от цялата страна са заявили участие в първенството. Надпреварата ще започне на 25 юни 2024 г.

Официалното откриване ще бъде на 26 юни, сряда, в 12:00 часа. На него се очаква да присъства ръководството на Федерацията по вдигане на тежести. Европейски, световни и олимпийски медалисти, прославяли преди години страната ни в този спорт, също ще уважат събитието.

Първи на подиума ще излязат най-младите щангисти. В следващите дни ще се състезават тежкоатлетите от останалите категории според възрастовите си групи.

Очаквано най-атрактивно за зрителите ще бъде представянето на състезателите от националния отбор, мъже и жени, които според програмата ще излязат на подиума на 29 и 30 юни. Сред тях ще бъдат възпитаниците на русенската школа – четирикратният европейски шампион Ангел Русев и носителят на сребърен и бронзов медал от последното европейско първенство в София Джан Зарков, медалистът от Тирана Дениз Данев, както и европейката шампионката от Москва преди три години Надежда Мей – Нгуен. В Русе се очаква да пристигнат още Валентин Генчев, Габриел Маринов, Христо Христов, Васил Маринов, Диан Пампорджиев, Бояна Костадинова, Галя Шатова и др.

Заявки са участие към момента са получени и от тримата щангисти, които ще представят страната ни на Олимпийските игри в Париж това лято – Карлос Насар, Иван Димов и Божидар Андреев. За тях Държавното лично първенство вероятно ще се окаже последното състезание преди най-важното им участие през тази година.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X