https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоБюрхан Керим е големият победител в конкурса за млад театрален режисьор

Бюрхан Керим е големият победител в конкурса за млад театрален режисьор

Бюрхан Керим е големият победител в Националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ 2024 г.

Неговата авторска интерпретация на откъс от „Арабската нощ“ на Роланд Шимелпфениг бе категоричният избор на журито и му донесе Голямата награда – плакет, грамота и възможността да развие и реализира своята идея в цялостен спектакъл през следващия театрален сезон на сцената на Русенския театър. Наградата бе връчена на Бюрхан Керим от директора на ДТ „Сава Огнянов“ Боян Иванов, съобщиха от русенския театър.

Тримата финалисти – Бюрхан Керим, Деян Ангелов и Михаил Цанков, бяха оценявани от жури в състав Ангелина Георгиева – театровед, Клаудио Гроза – драматург и Ивайло Ненов – режисьор.

В представения откъс участваха: Ивана Керанова, Ясена Господинова, Ивайло Драганов, Йовко Кънев и Ростислав Панков.

Наградата на публиката бе доста оспорвана, но отиде при Михаил Цанков, който представи откъс от пиесата „Иванов“ от Чехов. Михаил Цанков завършва режисура за драматичен театър в НАТФИЗ, в класа на проф. Пламен Марков.

На церемонията бе връчена и Наградата на Фондация „Косьо Станев“ за „Актьорско постижение“ – плакет, грамота и парична премия, с която бе удостоена актрисата Ивана Керанова.

Деян Ангелов, който представи своя прочит на „Излезе ангел от мъглата“ по текст на съвременния руски драматург Пьотр Гладилин, получи поощрителна награда от актьора Крум Берков. Деян Ангелов от Северна Македония завършва режисура за драматичен театър в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, в класа на проф. Маргарита Младенова.

Националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ 2024 г. се реализира с подкрепата на Община Русе по Програма „Култура“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X