https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЧервен код за опасни жеги в Букурещ и осем окръга на Румъния

Червен код за опасни жеги в Букурещ и осем окръга на Румъния

Червен код за жеги е в сила днес за Букурещ и за окръзите Долж, Олт, Телеорман, Гюгрегов, Илфов. Опасно горещо е и в южните части на окръзите Вълча, Арджеш, Дъмбовица, информират от Националната метеоролигчна администрация.

Очаква се живакът в термометрите да надхвърли 40 градуса, а температурно-влажностният индекс да бъде над критичния праг от 80 единици.

Само през последните 28 часа заради жегите и тежкото време 1714 души в Букурещ са имали нужда от Спешна помощ и са извикали линейка, информира Алис Грасу, ръководител на Центъра за спешна медицинска помощ в Букурещ-Илфов.

Заради горещините влаковете се движат със закъснение. Тези, които преминават през зони с червен или оранжев код за горещо време, намаляват скоростта с 20-30 км/ч спрямо нормалната и това удължава времето за пътуване по съответния маршрут, преудпреждават от Националната железопътна компания.

И докато южната част на Румъния се топи, северозападната част е в плен на бури и градушки. В 12 окръга е в сила предупреждение за лошо време. Очаква се на места поривите на вятъра да надвишат 70-90 км/ч.

Снощи буря прекърши няколко дървета в окръг Арад. Пожарникарите бяха извикани на десетки интервенции след необичайно силната буря с код червено, продължила десетки минути, предаде БТА.

Лошото време спря два пътнически влака на гарите. Днес железопътният трафик между Топлица и Лунка-Брадулуй е временно спрян заради паднали дървета.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X