https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: На практика няма как да се състави правителство

Борисов: На практика няма как да се състави правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отиде на консултациите при президента Румен Радев заедно с Томислав Дончев и Делян Добрев. Това е първо появяване на Борисов в президентството в последните 3 години. Досега той не ходеше на разговорите с Радев или при получаването на мандатите на ГЕРБ за кабинет.

“Резултатът от изборите ви натовари с основната отговорност по формирането на мнозинство”, обърна се към Борисов президентът Румен Радев. Той поиска да чуе от лидера на ГЕРБ защо е била толкова ниска активността на вота, но и да обясни как вижда изход от кризата.

“Действително ниската активност притеснява всички”, отвърна Борисов. Според него има пренасищане от избори.

Бойко Борисов отчете, че ГЕРБ води с 11% пред втората политическа сила. Той обаче упрекна избирателната система, която взема депутати от големите партии и ги дава на малките. Проблем били и политиците, които не могат да излязат от предизборната реторика.

“На практика няма как да се състави правителство. Избирателите на ГЕРБ, които са ни дали такава голяма отговорност, не искат да понасят пасивите, а друг да ни представлява. Не може предпоследния и предпредпоследния да ни казват. Изведнъж с 68 депутата от 240 с такива мнозинства и антагонистично говорене не виждам някъде нещо да се случи освен в първия мандат. Не виждам как ще стане с втория, нито с третия. Вчера ИТН каза, че нищо не може да стане с първия и втория мандат. Съжалявам, но това предопределя избори”, каза Борисов на Радев.

Срещата продължи по-малко от седем минути.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X