https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиАпелативният съд в София отложи за 8 октомври делото за убийството на...

Апелативният съд в София отложи за 8 октомври делото за убийството на Евгения Чорбанова

Апелативният съд в София отложи за 8 октомври делото за убийството на Евгения Чорбанова. Причината е, че е назначената в предходното заседание медицинска експертиза, която все още не е готова.

Преди два месеца се проведе първо заседание по делото, което вече е на втора инстанция, след като Софийският градски съд осъди на доживотен затвор съпругът на жената Орлин Владимиров и баща му Пламен, но присъдата бе обжалвана.

Съдът назначи експертиза, която да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената. Експертизата бе поискана от защитата на двамата подсъдими. За изготвянето ѝ ще се ползват всички данни по делото, резултатите от аутопсията на жертвата и ще установи дали твърдяното от Орлин Владимиров, че Евгения си е ударила главата в шкаф, е довело до смъртта й.

След тази експертиза ще трябва да пледираме и да видим какво ще реши съдебният състав, предположи адвокат Иво Найденов, адвокат на близките на загиналата. Той добави, че ако има различие в експертното мнение, може да се наложи нова, арбитражна експертиза.

Софийският градски съд постанови на 20 октомври 2023 г. доживотен затвор за Орлин Владимиров и за баща му Пламен Владимиров за убийството на Евгения.

След присъдата Апелативният съд отмени определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, и му наложи парична гаранция в размер на 5000 лв.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X