https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиМъж и жена са задържани в Смолян за отвличането на 45-годишна

Мъж и жена са задържани в Смолян за отвличането на 45-годишна

Мъж и жена са задържани за извършено отвличане тази сутрин в Смолян. Арестуваните са семейство- А.Б.на 46 години и 37-годишната Д.Б. Те са отвлекли жена на 45 г. Свидетел на отвличането в кв. Устово станал случаен минувач, който подал сигнал на тел.112.

До момента е установено, че пострадалата е 45-годишна жена, която е излязла от дома си и се движела по улицата. Пътят й бил препречен от две лица – мъж и жена, семейство – 46-годишният А.Б. и 37-годишната Д.Б. Двамата издърпали пострадалата жена, която е била ударена няколко пъти по тялото, и насила я вкарали в лек автомобил, марка „Мерцедес”, управляван от А.Б., след което колата потеглила в посока с. Бостина, обл. Смолян. Малко по-късно автомобилът се върнал на мястото, откъдето е тръгнал, и пострадалата е била оставена отново на улицата, където е получила помощ от полицията, съобщиха от Апелативна прокуратура- Пловдив.

А.Б. и Д.Б. са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. В момента се извършват действия по разследването – разпити на свидетели, като предстои да бъдат назначени експертизи и др.

След разпити на установени свидетели-очевидци ще бъдат преценени последващите действия по разследването, респективно привличане на А.Б. и Д.Б. към наказателна отговорност за отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода, като деянието е извършено от две лица – престъпление по чл. 142 ал. ал.2 т. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X