https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДенков: Министър-председателят Главчев избяга от изслушването

Денков: Министър-председателят Главчев избяга от изслушването

“Имаме две новини от Председателския съвет. Първата новина е, че министър-председателят Главчев избяга от изслушването. Информацията е, че той се е съгласил лично, но един час след това е пуснал съобщение, че няма да може да дойде в Народното събрание”, каза пред журналисти депутатът от ПП–ДБ Николай Денков.

Причината според Денков е, че някои от смените са „меко казано скандални“.

„В ДАНС остана този заместник-председател, който носи основна вина за това, че нямаше машини на първия тур на местните избори миналата година“, допълни той.

Денков заяви, че втората новина е, че „по предварителната точка за изслушване на генерал Венев част от документите са свързани със защита на класифицираната информация, така че точката би трябвало да бъде закрита“.

Според ген. Атанас Атанасов това е неуважение към институцията. “В дневния ред има точка за изслушването на ген. Венев затова, че съм предприемал действия, за да вербувам служители от неговата служба. Искам да припомня, в миналото НС изслушването на ген. Венев беше предложено от “Възраждане” и отхвърлено с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Сега ГЕРБ и ДПС предлагат да бъде изслушан”, каза още той.

Относно охраната на Борисов: “Това дали мен ме охранява жандармерия са обстоятелства, за които не може да ме питате. Въпросът, който аз поставих е “Защо е необходимо да се увеличи охраната пред дома на Борисов?” Това означава, че има голяма опасност и някой трябва да ни каже. Председателят на парламентарната група мандатоносител от какво е заплашен. Това е риск за националната сигурност”, добави ген. Атанасов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X