https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДве фирми влизат в битка за мегапоръчката за чистотата в Русе

Две фирми влизат в битка за мегапоръчката за чистотата в Русе

Две фирми са подали оферти в обществената поръчка за чистотата на град Русе за следващите четири години, на стойност 21 милиона лева без ДДС. В момента се очаква отварянето на ценовите предложения, за да се определи кой ще бъде победителят и ще поеме отговорността за почистването на града.

Единият участник в конкурса е досегашният изпълнител „Нелсен-Чистота“ ЕООД, който вече има опит в поддържането на чистотата в Русе. Другият претендент е „Консорциум Еко Русе Груп ДЗЗД“, който обединява фирмите „Еко Клийн Сървиз“ ЕООД, „ЕКО РЕСУРС-Р“ ООД, „МГП-Р“ ЕООД и РТК ООД.

Според условията на поръчката, избраният изпълнител ще трябва да транспортира събраните отпадъци до Инсталацията за предварително третиране (сепариране) на смесени битови отпадъци, както и до Регионалното депо за неопасни, инертни и опасни отпадъци за общините Русе, Ветово, Иваново, Сливо поле и Тутракан (Регионално депо – Русе). Депото и инсталацията за сепариране са отделни съоръжения, разположени на около 2 500 метра от последните жилищни квартали на Русе и на около 2 450 метра западно от село Николово, с адрес град Русе, местност „Под Ормана“.

Задълженията на изпълнителя включват и поддържане чистотата на улиците и тротоарните площи в териториите за обществено ползване на град Русе, снегопочистване и зимно поддържане на улици, тротоари и площади в същите територии, както и в квартал „Образцов чифлик“ и селска област ДЗС. Освен това, изпълнителят ще трябва да поддържа проводимостта на дъждоприемните шахти и линейни оттоци, разположени по уличните платна, площади и подлези в град Русе, квартал „Средна кула“ и квартал „Долапите“.

Очаква се изборът на нов изпълнител да доведе до подобряване на качеството на услугите по чистотата в града, като се гарантира, че Русе ще остане чист и поддържан през цялата година. Кой от двата претендента ще спечели контракта, ще стане ясно след отварянето на ценовите предложения и последващата оценка на офертите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X