https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора"Величие" предложили на Румен Радев програмно правителство

“Величие” предложили на Румен Радев програмно правителство

“Предложихме правителство с ясно програмно управление. Ние като най-малка политическа партия нямаме претенции да го създаваме, но продължение на нашите действия за яснота не толкова да се формира правителство, а какво ще прави това правителство, какви ангажименти ще поеме и в какви срокове, какви са очакванията от него. На тези въпроси досега никой не ни е отговорил”.

Това разказа Николай Марков от “Величие” след консултациите при президента Румен Радев.

Депутатът разказа, че от началото на 50-ия парламент партията му прави опити за разговор с партийните лидери, понеже те носят политическата отговорност. От тях искали да знаят вижданията им за евентуалния кабинет. Още обаче не е разговарял с никого. Марков бе изпратил покана за среща на Бойко Борисов, след като отказа среща с преговорния екип на ГЕРБ, но такава му бе отказана.

“Единственото почтено е да има ясна публична програма, така че всички български граждани да знаят”, каза той, а на въпрос с чий мандат отговори: “Разбира се, с мандата на тези, които носят най-голяма политическа отговорност”.

“Бягането на първите три политически сили и скриването им зад някакви експертни кабинети цели това да прикрие целите и задачите на това, което предстои да се случи в България”, коментира Марков и допълни: “Тези, които предлагат експертно правителство, искат скрито коалиционно управление. А тези, които предлагат малцинство, не искат да кажат какво ще правят”.

Марков не каза твърдо “не” на подкрепа на правителството на малцинството, което от ГЕРБ ще предложат. Обясни, че най-важни са целите и задачите, но понеже не знаят нищо за евентуалния кабинет, няма как да обещаят подкрепа. Увери, че депутатите на “Величие” ще са в пленарната зала, когато се гласува правителството на малцинството на ГЕРБ.

От “Възраждане” не са ги поканили на среща за кабинет срещу ГЕРБ и ДПС.

“Смятаме, че това не е приоритет в момента. Измества светлините на друго място. Имаме приоритет и това е срещата на Върха на НАТО”, коментира Марков предложението на ИТН към Радев за президентска република.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X