https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗапочна консултацията на "Има такъв народ" при президента Румен Радев

Започна консултацията на “Има такъв народ” при президента Румен Радев

Започна консултацията на “Има такъв народ” при президента Румен Радев. ИТН е представена от председателя на парламентарната група Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Драгомир Петров и Александър Вълчев.

Президентът обаче закъсня с около минута и така остави хората на Слави Трифонов да почакат. Радев ги попита какви са шансовете за експертен кабинет с третия мандат, ако ИТН го вземе, както вече пожела, както и

“Ужасяваща е ниската избирателна активност, но има сериозни съмнения колко всъщност са избирателите в България, понеже след преброяването има разлика от около 2 млн. души между преброяването и избирателните списъци. Но че има отлив, има. Причината за това са политиците, не са виновни българските граждани. В миналия парламент те гласуваха за политици, които казаха какво ще направят, и после направиха обратното. Доверието в избирателите трябва да се върне, а начина е политиците да си спазват думата”, каза Йорданов.

“Според нас най-разумният и практичен ход на парламента е с третия мандат, ако го дадете на ИТН, разбира се, да се пристъпи към изработване на програма и да започнем да излизаме от кризите”, обясни Йорданов.

Държавният глава попита ИТН какво мислят за смяната на избирателната система – към гръцкия вариант, както поиска Бойко Борисов, или мажоритарен вот.

“Има и трети вариант – президентска република”, отговори Йорданов.

“В държавите с президентско управление няма такива кризи, каквито имаме в момента в България4, обясни депутатът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X