https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаАндрей Гюров: Решението на КПК е незаконосъобразно и политически мотивирано

Андрей Гюров: Решението на КПК е незаконосъобразно и политически мотивирано

Решението на КПК е незаконосъобразно и се основава на неверни факти, преднамерено тълкуване на закона и отказ да се изяснят обстоятелствата по случая. Това заявява в своя позиция Андрей Гюров. По-рано днес стана ясно, че антикорупционната комисия, че Комисията за противодействие на корупцията е установила несъвместимост по отношение на подуправителя, който е и ръководител на управление “Емисионно”.

Убеден съм, че решението на КПК е политически мотивирано и представлява целенасочено превратно тълкуване на факти, посочи Гюров.

”Случаите на несъвместимост са изчерпателно изброени в Закона за Българската народна банка и той НЕ забранява участието на подуправител в управителните органи на юридически лица с нестопанска цел и участието като съдружник в дружества с ограничена отговорност”, смята Гюров.

Според него решението на КПКОНПИ поставя Управителния съвет на БНБ в деликатната ситуация да защити независимостта на националната централна банка в ключов момент в процеса на интеграция на Република България в еврозоната.

”Във връзка с решението на КПК съм готов да защитавам правата си по предвидения законов ред, както и да окажа съдействие на Управителния съвет на БНБ”, казва още в позицията си Гюров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X