https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиМВР: Последните данни за преминаване на границата от Брендо са от 2013...

МВР: Последните данни за преминаване на границата от Брендо са от 2013 година

Последното преминаване на граница на Евелин Банев – Брендо е на 13.07. 2013 година, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. Тогава той е конвоиран у нас от Италия. След тази дата няма налични данни за пътуванията му, обясни Стоянов.

От думите му стана ясно, че през 2016 г. Брендо е подал заявления за издаване на нова лична карта и нова шофьорска книжка, като такива са му били издадени със срок на валидност 2026 година.

Силовият министър припомни, че през 2018 година Банев е обявен за международно издирване от Интерпол с червена бюлетина заради влизане в сила на присъда у нас.

Така не става ясно как през 2021 Брендо се озовава в Украйна, където дори е придобил гражданство. След това през 2022 година това се появява и документ, с който Банев упълномощава свой адвокат да го представлява, като пълномощното е заверено от кметския наместник на врачанското село Тлачене. Той твърди, че Брендо е присъствал на заверката, но МВР не успява да потвърди това.

Проверките през годините във всички информационни масиви на граничните пунктове на България липсва информация Евелин Банев да е напускал или да е влизал обратно в страната, стана ясно още на брифинг на МВР.

Калин Стоянов също така разкри, че през октомври 2016 г. Брендо е подал заявления за издаване на нова лична карта и нова шофьорска книжка, като такива са му били издадени със срок на валидност 2026 година. Именно това са и документите, с които преди няколко дни Банев удостоверява своята самоличност, предавайки се на правосъдието в присъствието на своя адвокат.

През всичките години МВР е издирвало Евелин Банев на всички възможни адреси, които са известни, че може да пребивава, увери Калин Стоянов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X