https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщинските съветници одобриха дофинансирането на ремонта на три улици в Русе

Общинските съветници одобриха дофинансирането на ремонта на три улици в Русе

На редовна сесия днес, общинските съветници на Русе одобриха допълнителното финансиране за основните ремонти на три ключови улици в града – „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“. Необходимостта от допълнителни средства възникна след преработването на инвестиционния проект, свързан с реконструкцията на ВиК инфраструктурата. Сумата за допълнителното финансиране надхвърля милион и половина лева.

Община Русе получи от държавата малко над 3,8 милиона лева за основния ремонт на посочените улици, включително улица „Солун“, която беше изцяло ремонтирана през миналата година. Новоодобреното финансиране ще бъде усвоено заедно със средствата, предоставени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Улица „Плиска“ ще получи допълнително 521 592 лева, като финансирането ще бъде осигурено от обект „Изграждане на обслужваща улица към местност „Христо Македонски“ в град Русе“, който няма да бъде изпълнен до края на 2024 година поради неуредени отношения със собственика на част от терена. Общата сума за реконструкцията на улица „Плиска“ ще достигне 1 392 297 лева.

Финансирането за улица „Доростол“ и улица „Тулча“ ще се осигури както от целеви средства, така и от собствени средства на общината, възлизащи на 1 074 899 лева. Самофинансирането ще бъде осигурено от три обекта на територията на града.

След като беше одобрено допълнителното финансиране, което включва и ремонт на тротоарните пространства, предстои да се проведе процедура за избор на изпълнител или изпълнители за извършването на ремонтните дейности.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X