https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОпасен ремонт на детска ясла застрашава здравето на деца в Русе

Опасен ремонт на детска ясла застрашава здравето на деца в Русе

Родители на деца от ясла № 5 в Русе негодуват срещу начина, по който се извършва ремонта на сградата. Казват, че по време на ремонтните дейности се изхвърлят строителни отпадъци от покрива и то докато децата са вътре. Дори е имало случай, при който баща е щял да пострада от хвърлена дървена греда, докато води детето си към входа на яслата.

Защо децата не са преместени в друга сграда докато вървят строителни работи, как може да се осигури безопасност за всички, защото ремонтът бил наложителен.

Преслава Георгиева е майка на едно от децата в яслата. Тя подава сигнал към NOVA и кмета на Русе за случващото се. „Когато мъжа ми идва да остави детето, вижда падащи предмети отгоре – дъска и ламарина, които падат на около метър от него и детето”, заяви тя.

Родителите са на мнение, че безспорно сградата има нужда от ремонт, но живота и здравето на децата не трябва да бъдат поставяне в риск.

Директорът на детската градина Ирена Захариева заяви пред NOVA, че условията за безопасност са спазени. „Всички родители са информирани за ремонта, подписали са специални съгласия, че разрешават децата да посещават яслата”, категорично каза тя.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X