https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЗам.-шеф на ДПС Айсел Руфад беше изключена от парламентарната група

Зам.-шеф на ДПС Айсел Руфад беше изключена от парламентарната група

Доскорошният зам.-председател на ДПС Айсел Руфад беше изключена от парламентарната група на движението. Това е станало с решение на групата, ръководена от съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, за което съобщи шефът на парламента Рая Назарян в края на днешното пленарно заседание. Мотиви не бяха обявени.

Руфад става независим депутат – вторият такъв за 50-ото Народно събрание след Калоян Методиев, който беше изхвърлен от групата на БСП.

В началото на март т.г. ДПС пренареди тясното партийно ръководство – Централното оперативно бюро. Това стана, след като Пеевски беше избран за съпредседател през февруари. Тогава Руфад беше избрана за зам.-шеф на партията и влезе в бюрото.

Вчера областната организация на ДПС в Шумен, откъдето беше избрана Руфад в парламента, обяви, че сваля доверието си от нея като депутат и зам.-шеф на партията. Шуменски медии твърдят, че отстраняването й е свързано със слабите резултати на ДПС в Турция, където партията загуби една трета от гласовете си.

Какъв е съставът на сегашното ръководство на ДПС, не може да се разбере. На интернет страницата, където трябва да бъдат имената на членовете на Централното оперативно бюро, се появява надпис, че страницата не може да бъде намерена.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X