https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЗов за помощ: Да помогнем на малкия Краси от Русе

Зов за помощ: Да помогнем на малкия Краси от Русе

Краси е обикновено двегодишно момченце от Русе, което до преди няколко месеца беше напълно здраво. Но светът му се преобърна, когато майка му чу ужасяващата диагноза: тумор на черния дроб. В търсене на лечение, семейството се премести в София, където започнаха химиотерапия в “ИСУЛ”. Благодарение на медицинските грижи, туморът значително намаля, смалявайки се наполовина.

Борба с усложненията

С малкото си тяло, Краси претърпяваше много. Вените му не издържаха на тежката химиотерапия и лекарите взеха решение да му поставят хемопорт в “Пирогов”, за да продължат лечението. Но нещата се усложниха още повече. Заради процедурата или химиотерапията, сърцето на Краси пострада сериозно и лечението на тумора трябваше да бъде прекратено.

На един ужасен ден, който съвпадна с рождения му ден, сърцето на Краси спря. В шоковата зала успяха да го възстановят, но последствията бяха тежки – този път неврологични. Той беше преместен в НКБ, където лекарите можеха само да наблюдават сърцето му.

Нуждата от мултидисциплинарна грижа

Майката на Краси пита отчаяно: “Къде в нашата държава едно дете като Краси може да получи мултидисциплинарен подход? Къде да го заведа?” В “Пирогов” за детска реанимация, в “ИСУЛ” при онколозите, в Педиатрията за детска неврология или в НКБ за грижа за сърцето му? Липсата на интегрирана детска болница в България оставя много семейства в безизходица.

В момента състоянието на Краси се влошава, лечението на онкологичния проблем е спряно, а неврологичният проблем е пренебрегнат. Тази нощ той направи гърч и става все по-страшно, докато ресурсите в България са изчерпани.

Шанс за ново лечение

Семейството на Краси изпрати запитване до голяма болница в Турция и получи обнадеждаващ отговор. Един от най-добрите детски онколози се съгласи да поеме лечението му с щадяща сърцето терапия. В Турция Краси ще получи комплексна грижа, необходима за всички негови състояния.

Току-що семейството получи документи, разрешаващи пътуването. Въпреки изтощението, майката на Краси не се отказва. Но разходите за лечението са значителни:

  • Шест цикъла химиотерапия ще струват 75 000 евро.
  • Поддържаща хоспитализация след терапията е 400 евро на ден.
  • Допълнителни разходи за медикаменти за сърцето.

Фондация “Даная” поема транспорта, който ще струва 5 500 евро. Всеки лев е от значение и всяка помощ е безценна. Ако не можете да помогнете финансово, моля, споделете тази информация. Всяка стотинка дарена за Краси ще отиде директно за лечението му, без такси и удръжки.

Банкова сметка за дарения:

  • IBAN: BG88BPBI79421025666802
  • BIC: BPBIBGSF
  • Фондация “Даная”
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X