https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиДвама арестувани за притежание на нелегални оръжия и наркотици в Русе

Двама арестувани за притежание на нелегални оръжия и наркотици в Русе

Двама криминално проявени и осъждани мъже от Разград и Русе са задържани с незаконни оръжия и екстази след мащабна операция на криминалисти от Разград.

При претърсването на свързани с тях имоти във Варна, Русе и Силистра в разследването са се включили и техни колеги от областните дирекции.

В частен имот в Разград, обитаван от единия мъж, са иззети два пистолета със заличени серийни номера и 28 боеприпаса за тях. В дома на другия мъж са открити пакетирани в полиетиленови пликове хапчета с формата на череп в жълт и зелен цвят с общо тегло 1235 грама, реагиращи положително на метаамфетамин; 60 000 лв; 4635 долара; 1540 евро; 5 монети от жълт метал; два предмета от бял метал с неправилна форма; предмет с островърха форма, приличащ на острие на копие, с дължина 40 см и военна димка.

При претърсвания на други адреси в Русе са намерени и 1606 броя боеприпаси с различен калибър, късо нарезно оръжие, дълго гладкоцевно оръжие, 3 револвера, газов пистолет и метална кутия с барут.

54-годишният разградчанин е задържан в полицията в Разград, а съучастникът му – в Исперих. Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми за притежание на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Наказанието може да е от 2 до 8 години затвор.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X