https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниКарлос Насар счупи три световни рекорда в Русе

Карлос Насар счупи три световни рекорда в Русе

Намирам се в най-добрата си форма и чакам с нетърпение Олимпиадата, каза шампионът по вдигане на тежести

Карлос Насар, който ще бъде един от представителите на България на Олимпиадата в Париж, подобри три световни рекорда и спечели три златни медала по време Държавното лично първенство по вдигане на тежести в Русе, предаде БТА.

В надпреварата в категория до 89 килограма при младежите 20-годишният шуменец изхвърли 183 килограма, като по този начин вдигна с килограм повече от върховото постижение в движението на Йеисон Лопес от април тази година. В изтласкването Насар се справи с 225 килограма, с 2 килограма повече от собствения си световен рекорд от декември миналата година. Той дори опита 230 килограма, но не успя. С тези резултати той подобри и върховото постижение в двубоя – 408 килограма, с цели 12 повече от световния рекорд на китаеца Ли Дайин от май миналата година.

Те обаче няма да бъде признати, тъй като за рекорди във вдигането на тежести се зачитат постиженията само Олимпийски игри, световно и континентално първенство, както и Световна купа.

”Намирам се в най-добрата си форма и чакам с нетърпение Олимпиадата. Да съм жив и здрав и Бог да е с мен, ще направя всичко възможно да повторя тези резултати и там”, каза Насар.

“Ако запази тази форма, трябва да стане чудо, за да не стане първи”, добави старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.

Държавното първенство продължава утре, когато на подиума в Канев център на Русенския университет “Ангел Кънчев” ще излязат и другите двама представители на България във вдигането на тежести в Париж 2024 Иван Димов и Божидар Андреев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X