https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМалката Евелин се нуждае от средства за лечение

Малката Евелин се нуждае от средства за лечение

5-годишно дете се нуждае от лечение със стволови клетки, за да живее пълноценно. Момиченцето е получило инсулт при раждането си. Оттогава майката почти сама се справя с финансирането на адекватно лечение в чужбина. Не е по силите й обаче да плати скъпа процедура, която предстои в Азербайджан.

Само преди дни Евелин навършва пет години. Момиченцето не може да се зарадва като връстниците си на тортата и подаръците, защото е почти неподвижно.

„Тя е родена в Англия за съжаление след доста продължително и тежко раждане. Беше без кислород. На втория ден след ядрено-магнитен резонанс се разбра, че е получила инсулт”, разказа Юлияна Караиванова.

Младата майка се прибира у дома си в Русе, където може да разчита единствено на помощта на родителите си за отглеждането на Евелин.

„Слава богу ментално е съхранена, всичко разбира. Не говори още, надявам се и това да се случи”, споделя още жената.

А, майката, която и работи, успява сама да покрива всички разходи за лечение и рехабилитатори за Ева. От 3 години момиченцето периодично посещава клиника в Истанбул.

„Неврологът посъветва, че е необходимо да се направи мезозомна терапия – впръскване на стволови клетки през носа. Вече са минали две такива. Имаме съществен напредък. Ева вече се опитва сама да задържа главата си”, допълва майката.

Професорът от турската клиника препоръчал да бъдат направени вливки на стволови клетки от донор, водейки се от положителния резултат от предходните две терапии.

Оттук нататък обаче майката на Евелин не може да се справи сама с финансирането, не само защото лечението със стволови клетки е скъпо, но и защото ще трябва да финансира пътуването на медицински екип, който да наблюдава състоянието на детето по време на полета. Младата майка е уверена, че детето й ще има шанс за пълноценен живот.

„Вярвам, че има добри хора и че тя ще оздравее”, споделя Юлиана, която разказа, че през петте години борба за оцеляването на Евелин, нито една институция не я е насочила към Фонда за лечение на деца в чужбина. Сега младата жена има кратък срок да събере парите за първата процедура в Баку, а след това ще кандидатства за финансиране за продължаващата част от терапията на Ева от държавния фонд.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X