https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиМъж от Русе е в тежко състояние след катастрофа на магистрала "Хемус"

Мъж от Русе е в тежко състояние след катастрофа на магистрала “Хемус”

Мъж от Русе е в тежко състояние след катастрофа на магистрала “Хемус”.

Временна организация за движение е въведена по автомагистрала “Хемус” от надлез Нови пазар в посока към Варна. Движението се пренасочва по път I-2, известен като стария път за Варна, след като през нощта е настъпило пътно-транспортно произшествие. Огледите на мястото на инцидента ще се извършват през светлата част на деня, съобщиха от ОД МВР – Шумен.

Катастрофата е станала на около километър след етапната връзка Шумен на автомагистрала “Хемус” в посока Варна. Сигналът за пътния инцидент е приет в 01:50 часа в дежурната част на шуменската полиция. Според първоначалната информация, съобщено е за преобърнат лек автомобил на пътното платно и друг автомобил, който се е ударил в него.

Към мястото на произшествието незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и спешната помощ. След пристигането на място, пътните полицаи са установили, че на платното лежи преобърнат лек автомобил с русенска регистрация, с марка “Фиат”. Водачът на автомобила е загубил контрол, ударил се е в крайпътната мантинела и се е обърнал по таван в лентата за изпреварване. Автомобилът е бил ударен от друг лек автомобил, с марка “Ауди”, пътуващ в същата лента, с варненска регистрация.

Шофьорът на първия автомобил е откаран в шуменската болница в тежко състояние, докато шофьорът на втория автомобил е транспортиран до болнично заведение във Варна, със контузни рани в областта на главата. На мястото на инцидента се извършва оглед.

Очаква се движението по автомагистралата да бъде възстановено след приключване на огледа и отстраняване на последствията от катастрофата. Пътните служби апелират за повишено внимание и спазване на временната организация за движение, за да се избегнат допълнителни инциденти.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X