https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщина Русе въвежда високотехнологична система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух

Община Русе въвежда високотехнологична система за мониторинг на качеството на атмосферния въздух

Община Русе предвижда да внедри високотехнологична система за наблюдение на качеството на атмосферния въздух. Тя ще позволи непрекъснато измерване на нивата на замърсители като фенол, бензен, толуен, М-ксилен, О-ксилен, Р-ксилен, нафтален, О-крезол и М-крезол.

В тази връзка е обявена обществена поръчка, която може да бъде намерена на сайта на Централизираната автоматизирана информационна система (ЦАИС ЕОП).

Системата се отличава с висока точност и надеждност, използвайки усъвършенстваната технология DOAS (диференциална оптична абсорбционна спектроскопия), която гарантира прецизни резултати. Тя предлага мултикомпонентен анализ, измервайки множество замърсители едновременно и осигурявайки цялостна картина на качеството на въздуха. Системата работи автономно, без нужда от постоянна намеса, което оптимизира разходите за експлоатация. Всеки резултат от измерване е придружен от статистически данни за по-задълбочен анализ.

Автоматичната преместваема станция на системата от типа ДОАС ще бъде разположена на различни места в града, събирайки данни за нивата на замърсяване в реално време. Тя ще работи в непрекъснат режим на работа (24 часа), като получените данни ще постъпват в общинската администрация и в случаи на превишение на законовите норми, те ще бъдат предоставяни на компетентните органи за предприемане на действия за установяване на източниците на замърсяване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X