https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаПрокуратурата отказала да образува дело срещу "Промяната" по сигнал на "Възраждане" заради...

Прокуратурата отказала да образува дело срещу “Промяната” по сигнал на “Възраждане” заради онзи запис

Миналата година в медиите излезе аудиозапис от онлайн среща на ръководството на “Продължаваме Промяната”, в който се коментираха изключително притеснителни факти за българската държавност: че ръководството на българските служби за сигурност е одобрено и ще бъде съгласувано с посолството и посолствата. Коментираше се създаването на временна комисия, която образно казано да “тупка топката” с имунитета на един народен представител, бивш премиер, припомни на брифинг депутатът от “Възраждане” Петър Петров.

“След това, народните представители на “Възраждане” в 49-ото Народно събрание внесохме сигнал до главния прокурор и очаквахме това да бъде разследвано в най-пълна степен. За съжаление, Българската прокуратура, която е контролирана от ДПС, не желае да разследва тези притеснителни факти”, посочи той.

Отказ за разследване е получен от прокурор Ивайло Петров от Софийска градска прокуратура и прокурор Биляна Дукова от Софийска апелативна прокуратура. След това, “Възраждане” обжалват решенията пред Софийски градски съд. Той е приел, че постановленията са незаконосъобразни и ги е отменил и върнал преписката за доразследване.

“Не ни учуди, че Прокуратурата, доминирана от ДПС, не желае да разследва техните слуги от ПП-ДБ. След като преписката беше върната за доразследване през май тази година, очаквахме Софийска градска прокуратура да се опита да установи кои са лицата от този аудиозапис: дали наистина има външна намеса на чужди държави в ръководството на българските служби за сигурност”, настоява депутатът от “Възраждане”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X