https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПуснаха Нико Тупарев на свобода

Пуснаха Нико Тупарев на свобода

Само длъжностно лице може да е автор на длъжностно престъпление, а Нико Тупарев не е такъв. Той е само съдружник във фирмата “Лайм” ООД, но не е бил неин управител. Няма и доказателства сам да си е превел 1,4 млн. лева, както твърди прокуратурата. Това реши Софийският градски съд и пусна на свобода без мярка за неотклонение известния продуцент.

Тупарев е обвинен, че е присвоил 1,4 млн. лева от сметките на фирмата. Според прокуратурата си ги превел сам. Съдът обаче посочи, че няма такива доказателства.

Прокурорът по делото Димитър Франтишек каза, че нямало решение на Общото събрание за изплащане на дивиденти. Посочи и че Тупарев си открил сметките, по които получил парите, едва няколко дни преди това.

“Този случай показва защо прокуратурата е държавата с най-нисък рейтинг. Софийската градска прокуратура се намесва в частен спор”, каза адвокат Любомир Таков, който защитава Тупарев. Той посочи, че клиентът му не е бил длъжностно лице, а само съдружник. Съдът се съгласи с неговата теза, съобщава 24 часа.

Съдия Виктор Тошев посочи и че Александър Тошев, който е другият съдружник във фирмата, също получил дивиденти през 2020 г. Те били за 100 000 лв.

“Дори са платени данъци. Липсата на решение на Общото събрание не лишава тези суми от право основание и не ги прави незаконни”, каза съдията. И посочи, че по делото няма данни Тупарев да е осъществил престъпление. Затова го пусна без мярка за неотклонение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X