https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоГробът на патриарх Неофит е с нов облик

Гробът на патриарх Неофит е с нов облик

Гробът на патриарх Неофит е с нов облик. Поставен е бял мраморен кръст и плоча, като надписът върху нея е написан със златист цвят.

По-рано гробът на Българския патриарх Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм “Св. Неделя”, беше поруган, за което съобщи Светия синод.

Кръстът беше изваден от гроба и част от него беше счупена, както и част от мрамора, обграждащ гроба на упокоилия се предстоятел на БПЦ. По-късно от Българската православна църква публикуваха във фейсбук страницата си видео от оскрверняването на гроба на патриарха. Задържан бе мъж, който се оказа клошар с психични проблеми.

Обновеният гроб на патриарх Неофит на входа на “Света Неделя” ще посрещне вселенския патриарх Вартоломей, който ще участва в отслужването на панихида за починалия на 13 март предстоятел на православната ни църква.

Вартоломей пристига у нас за църковния събор утре, който трябва да избере новия български патриарх. В момента вече тече регистрацията на делегатите на събора – 140 духовници и миряни.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X