https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаРазузнаването сезира ДАНС и прокуратурата за депутат от ПП-ДБ

Разузнаването сезира ДАНС и прокуратурата за депутат от ПП-ДБ

Военното разузнаване съобщи, че подава сигнал в прокуратурата във връзка с твърдения на Стоян Михалев от ПП-ДБ, който тази седмица стана депутат на мястото на Христо Иванов.

“Днес, в предаването по БНТ „Денят започва с Георги Любенов” господин Стоян Михалев сподели в ефир свои опасения относно данни за възможни извършени действия и/или бездействия на ръководството на Служба „Военно разузнаване”, представляващи състави от Наказателния кодекс. Във връзка с това Службата ще сезира компетентните органи в лицето на Прокуратурата, ДАНС и ГДБОП за изясняване на случая и предоставяне на възможност на господин Михалев да изложи сведенията си за направените твърдения по надлежния ред, с цел предприемане на необходимите мерки”, съобщиха от службата.

“Служба „Военно разузнаване” няма да позволи посегателства върху авторитета на институцията и ще противодейства на опитите за саботиране на дейността й, които се извършват в условията на изключително напрегната и динамична обстановка”, се казва още в позицията, пише “Сега”.

Пред БНТ тази сутрин Михалев коментира, че “когато ГЕРБ и ДПС губят избори, единственото решение, което те намират е по другия начин – да отстранят победителите в тези избори, т.е. кандидатите, които ние сме излъчили във всяка една позиция да бъдат отстранени с това, което те държат – съдът, прокуратурата, т.е. техните силови инструменти”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X