https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГледайте на живо интронизацията на патриарх Даниил

Гледайте на живо интронизацията на патриарх Даниил

Новоизбраният Български патриарх Даниил, епархиалните митрополити и епископи от Българска православна църква – Българска патриаршия тръгват с шествие от Синодическия дворец към Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”, където представители на Поместните православни църкви ги очакват на определените им почетни места в Катедралата.

От 15 до 17:45 в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски” ще се състои интронизирането на новия български патриарх Даниил и молебен.

„Да пазим православната вяра – тя ни води при Бога”, каза избраният за патриарх.

Новият патриарх ще получи жезъла на първия български патриарх след възстановяване на патриаршията ни – патриарх Кирил. Енголпията, които ще получи новият патриарх – образите на Иисус Христос и Богородица и Светия кръст, също ще са на патриарх Кирил. Те са изработени от златар арменец от Пловдив.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в церемонията по интронизация на новоизбрания български патриарх в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”. По време на церемонията президентът ще произнесе приветствено слово.

Пред Паметника на Незнайния воин държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните роти от Националната гвардейска част, след което ще се състои ритуал по издигане на националното знаме. Държавният глава и Негово Светейшество новoизбраният български патриарх ще положат венци и ще отдадат почит пред Паметника на Незнайния воин, след което ще се състои тържествен марш на представителните роти от Националната гвардейска част.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X