https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниПет медала за лекоатлетите на „Дунав“ Русе от националния шампионат до 16...

Пет медала за лекоатлетите на „Дунав“ Русе от националния шампионат до 16 г.

Състезателите на Спортния лекоатлетически клуб „Дунав“ – Русе Нелия Иванова и Боян Захариев завоюваха два златни медала в дисциплината „Овчарски скок“. Това се случи по време на националния шампионат по лека атлетика за момчета и момичета до 16–годишна възраст, който се проведе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Нелия Иванова, която е ученичка в ПГИУ „Елиас Канети“, защити титлите си от Националните шампионати в зала до 16 и до 18 години с резултат 2.80 м. Боян Захариев е ученик в СУ „Васил Левски“, също е шампион от закрития национален шампионат, а във Велико Търново скочи 3.20 м, което е лично постижение. Личен треньор на двамата е Димитър Петров. Като треньор на държавните шампиони, той връчи медалите при награждаването на почетната стълбичка.

Златен медал спечели и националната рекордьорка – състезателката на „Дунав“ Михаела Михайлова в дисциплината „Хвърляне на копие“ при девойките с резултат 40.95 м. Михаела, която е ученичка в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, спечели и сребърен медал на гюле с резултат 10.58 м. Ира Господинова завоюва бронзов медал в дисциплината „Хвърляне на копие“ с резултат – 30.38 м. Тя е ученичка в Гимназията по туризъм „Иван П.Павлов“. Техен личен треньор е Борислав Иванов.

Новината съобщи председателят на СЛАК „Дунав“ и дългогодишен рекордьор в бяганията на средни и дълги разстояния Евгени Игнатов. Той допълни, че от вчера се провежда и Националния шампионат за мъже и жени, където до момента с една титла – златен медал е Ивелина Милкова от „Дунав“ с резултат 46.11 м. в дисциплината „Хвърляне на диск“. Неин треньор също е Борислав Иванов. Сребърен и бронзов медал в дисциплината „Овчарски скок“ завоюваха Лора Генова /с резултат 2.80 м./ и Магдалена Борисова /2.60 м/. Техен треньор е Димитър Петров. Росина Николова, която все още е ученичка в СУЕЕ „Свети Константин Кирил философ“, спечели бронзов медал на 400 метра с резултат 56.52 сек. Личен треньор на Росина е Евгени Игнатов.

„В щафетата 4х100 метра, отборът на „Дунав“ завърши на пето място. Това е много добро класиране, което дължим на Пламена Стоянова, Габриела Драгнева, Дуйгу Кямил и Дефне Кямил, както и на тяхната треньорка Нивянка Кирилова“, заяви още Евгени Игнатов. Той благодари на всички треньори и техните състезатели, които са изключително отдадени на леката атлетика и всекидневно се трудят, за да има отлични резултати и успехи за Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X