https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПоредно издание на фолклорния събор "Златната гъдулка" в Русе

Поредно издание на фолклорния събор “Златната гъдулка” в Русе

54-то издание на фолклорния събор “Златната гъдулка” ще започне в неделя от 9 ч. в Парка на младежта в Русе. На сцената ще се изявят над 700 участници от различни краища на страната, както и детски фолклорен състав “Талисман” от град Тараклия, Молдова.

Певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи и участници в народни обичаи ще се състезават за приза “Златната гъдулка” в две категории – колективно и индивидуално изпълнение.

Журито, което ще оценява участниците тази година, е с председател гайдарят Красимир Кондов, главен художествен ръководител на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци, а в състава са още хореографката Антоанета Асенова и етнологът проф. Николай Ненов.

Гост-изпълнител на събора ще бъде северняшката народна певица Ана Борисова, като нейният концерт ще започне в 12 ч. По време на почивката зрителите ще видят изпълнения на ФTT “Найден Киров”.

Новото тази година е, че наградите ще бъдат обявени и връчени на сцената в същия ден след конкурсната програма.

Традиционната “Уличка на занаятите”, организирана ежегодно от Дунавската задруга на народните и художествени занаяти, ще бъде разположена на алея “Перистери” в Парка на младежта, където може да се видят произведения на майстори от цялата страна.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X