https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоФТС "Зора" и танцово студио "Импулс" ще представят Русе в международен фестивал...

ФТС “Зора” и танцово студио “Импулс” ще представят Русе в международен фестивал в Турция

Талантливите младежи и девойки от фолклорно танцово студио “Зора” и танцово студио “Импулс”, към Общински младежки дом, Русе ще участват в Международния танцов и музикален фестивал “Троя” в Чанаккале, Турция от 1 до 5 юли 2024 г. Пътуването на двете формации се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска фондация “Русе – град на свободния дух”.

Фестивалът се провежда за пета година и събира стотици изпълнители от цял свят. Фолклорно танцово студио “Зора” ще участва с една група от 16 младежи и девойки, а танцово студио “Импулс” ще бъдат представени с две групи от 26 девойки. На този фестивал за първи път участват групи от Общински младежки дом Русе.

Фестивалът се провежда в центъра на Чанаккале, който е исторически и туристически град и се намира в област Мармара в Турция. Историята на Чанаккале започва с град Троя, където се провеждат Троянските войни, продължена с победа в Чанаккале. По време на фестивала, в свободното си време, групите могат да посетят Чанаккале и останките от тези две исторически събития.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X