https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиГарабед Веринян получи доживотна присъда за убийството на Еранухи Пехливанян

Гарабед Веринян получи доживотна присъда за убийството на Еранухи Пехливанян

Великотърновският апелативен съд издаде доживотна присъда без право на замяна за Гарабед Веринян, осъден на първа инстанция на 25 години затвор за убийството на собственичката на аптеки в Русе Еранухи Пехливанян. Съдът на втора инстанция изменя решението на Окръжен съд – Русе, като налага по-тежко наказание за трите престъпления – отвличане, грабеж и убийство.

Съучастникът на Веринян, Михаил Михов, почина в затвора, което доведе до прекратяване на наказателното производство срещу него от съда във Велико Търново.

Гарабед Веринян ще изтърпява доживотната си присъда без право на замяна при специален режим. Освен това, половината от имуществото му ще бъде конфискувано.

През май 2023 година, Окръжен съд – Русе постанови 25 години затвор при първоначален строг режим за двамата подсъдими за убийството на Еранухи Пехливанян. Петчленният състав на Русенския окръжен съд призна Веринян и Михов за виновни по трите обвинения – отвличане, грабеж и умишлено убийство с цел прикриване на първите две престъпления. Съдът уважи и исковете на семейството на жертвата, като присъди на подсъдимите да платят солидарно по 250 000 лева на съпруга и на сина на Пехливанян и 100 000 лева на сестра ѝ.

Окръжният прокурор Георги Георгиев и колегата му Пламен Петков поискаха най-тежкото възможно наказание за убийството – доживотен затвор без право на замяна. Съдът първоначално наложи 20 години лишаване от свобода, а за отвличането Гарабед Веринян и Михаил Михов получиха по 15 години затвор, за грабежа на 65 000 лева – по 12 години. Наказанието бе групирано, като се взе предвид най-високата присъда – 20 години, и още пет допълнително заради другите две престъпления.

След протест Апелативният съд във Велико Търново издаде по-тежката присъда за Веринян. Заради смъртта на Михов, неговата част от парите, които трябва да се платят на семейството на Еранухи Пехливанян, бе отменена.

Предстои да стане ясно дали защитата на Веринян ще обжалва пред Върховния съд на последна инстанция.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X