https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниХристиян Стоянов е държавен шампион на 5 км. при мъжете

Християн Стоянов е държавен шампион на 5 км. при мъжете

Състезателите на Спортния лекоатлетически клуб „Дунав“ – Русе завоюваха още 4 медала през вчерашния ден по време на националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени, който се проведе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

Християн Стоянов, който ще представлява България на Параолимпиадата в Париж в края на август, спечели шампионската титла при мъжете на 5000 м. с резултат 14.45.47 мин. Иван Андреев стана втори и се окичи със среброто с резултат 15.00.36 мин. Янислав Тодоров също се представи достойно и завърши на шесто място в същата дисциплина.

Росина Николова, която вече спечели бронзов медал на 400 метра с резултат 56.52 сек., вчера се окичи и със сребро на 800 м. с личен резултат 2.10.83 мин. Треньор на всички русенски медалисти в дългите бягания е председателят на клуба Евгени Игнатов.

Ивелина Милкова грабна още един златен медал. След като завоюва титла с резултат 46.11 м. в дисциплината „Хвърляне на диск“, вчера тя спечели и тласкането на гюле с 13.50 м. Нейн треньор е Борислав Иванов. Ния Петрова, с треньор Маринела Христова, се класира на четвърто място на копие с резултат 37.43 м.

В щафетата 4х400 метра, отборът на „Дунав“ завърши на четвърто място с резултат 4.06.49 мин., в състав Пламена Стоянова, Дефне Кямил, Габриела Драгнева и Росина Николова. Техен треньор е Нивянка Кирилова.

Припомняме, че ден по-рано Нелия Иванова и Боян Захариев завоюваха за „Дунав“ два златни медала в дисциплината „Овчарски скок“ на националния шампионат по лека атлетика за момчета и момичета до 16–годишна възраст. Сребърен и бронзов медал при жените завоюваха Лора Генова и Магдалена Борисова. Техен личен треньор е Димитър Петров. Златен медал спечели и националната рекордьорка – състезателката на „Дунав“ Михаела Михайлова в дисциплината „Хвърляне на копие“ при девойките, а Ира Господинова завоюва бронзов медал в същата дисциплина. Техен личен треньор е Борислав Иванов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X