https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОтново посрещнахме първото юлско слънце с "Джулай морнинг"

Отново посрещнахме първото юлско слънце с “Джулай морнинг”

Джулай морнинг е уникален празник, който води началото си от хипи движението през 70-те години на 20-ти век. Името на празника произлиза от песента на Uriah Heep – „July Morning“, която е символ на свободата и новото начало.

Традицията за посрещане на изгрева на 1 юли започва в България в края на 70-те и началото на 80-те години. Тогава младежите се събират на морския бряг, за да изпратят старата и да приветстват новата светлина. Този акт символизира надеждата за по-добро бъдеще и е бунт срещу сивото и рутинно ежедневие.

Джулай морнинг се различава от обикновените празници със своята неформалност и спонтанност. Няма задължителни ритуали, няма изисквания за облекло или специфични традиции, освен едно – да бъдеш там, където слънцето изгрява.

Посрещането на Джулай морнинг в България се е превърнало в традиция, която събира хиляди хора по цялото Черноморие. Най-популярните места са Камен бряг, Каварна, Варна, Бургас и Несебър. Мнозина избират да прекарат нощта на плажа около огньове, в компании на приятели, с музика и китари.

Събитията често включват импровизирани концерти, танци и дори йога сесии на плажа. Някои групи организират къмпинг и създават лагерни огньове, около които споделят истории и песни. Това е времето, когато се раждат нови приятелства и се възстановяват стари.

Джулай морнинг е не просто празник, а послание за ново начало, надежда и свобода. Посрещането на изгрева символизира началото на нов ден, изпълнен с възможности и промени. Това е време за размисъл, за освобождаване от миналото и за посрещане на новото с отворени обятия.

Джулай морнинг е празник, който обединява хората около идеята за свобода, ново начало и надежда. Всяка година хиляди българи се събират на морския бряг, за да посрещнат изгрева и да се заредят с позитивна енергия. Това е уникална традиция, която продължава да живее и да вдъхновява поколения наред.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X