https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСпециална награда за „Питър Пан“ на Детска театрална школа „Патиланци“ от ученическия...

Специална награда за „Питър Пан“ на Детска театрална школа „Патиланци“ от ученическия фестивал

Спектакълът „Питър Пан“ на Детска театрална школа „Патиланци“ към Куклен театър – Русе с голям успех на приключилия XXVII Национален ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“. Постановката получи Специалната награда на журито и донесе седем индивидуални отличия на младите таланти.

Изпълнението на 29 юни бе високо оценено от комисията, включваща актрисата Нона Йотова, драматурга и театровед Крум Гергицов и режисьора Росица Миновска – Деведжиева. Отличени бяха Рафаела Цамбази за ролята на Уенди, Кристиан Кръстев за Питър Пан, Доника Върбанова за Зън–Зън, Тони Колев за капитан Хук и Йордан Доневски за Смий–Скаридата. За поддържащите си роли бяха наградени Искра Партинова за Тигрова Лилия и Светослав Матев за Мистър Дарлинг.

Детска театрална школа „Патиланци“ е създадена от актрисата и режисьор Деница Дончева, като част от Куклен театър – Русе, а сред една от целите ѝ е да прави театър „от деца за деца“. Школата има дългогодишна история и множество успехи. Заниманията в нея включват обучение по актьорско майсторство, импровизация, сценично и екранно поведение, създаване на костюми и реквизит, като целта е да се развият всестранно и пълноценно творческите умения и увереността на децата.

Постановката „Питър Пан“ е създадена като авторска адаптация по популярното произведение на Джеймс Матю Бари, включвайки и авторски текстове на децата. Спечелените награди са заслужено признание за техния труд и отдаденост. Успехът на фестивала „Климент Михайлов“ е още една стъпка напред в тяхното развитие и потвърждение за високото ниво на подготовка, което школата предлага на своите възпитаници.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X