https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнциденти9 души са пострадали при пожара в Благоевградската болница

9 души са пострадали при пожара в Благоевградската болница

Пожар е избухнал в отделението по ортопедия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Благоевград. Огнената стихия е възникнала около 4:30 часа тази сутрин, каза пред журналисти директорът на лечебното заведение д-р Димитър Димитров.

По първоначална информация огънят е тръгнал от една от болничните стаи, където е бил настанен един пациент. При инцидента няма загинали и тежко пострадали. Девет пациенти са приведени веднага в отделението по хирургия, което се намира в сградата, в която е избухнал пожарът, етаж под отделението по ортопедия.

Пред журналисти д-р Димитров отбеляза, че персоналът на ортопедичното отделение се е справил със ситуацията и благодарение на своевременната им намеса няма тежко пострадали.

Деветимата пациенти, настанени в отделението по хирургия, са пострадали основно от обгазяване вследствие на вдишания дим. Един от пациентите е в по-тежко състояние от останалите. Най-вероятно този пациент е бил близо до самия пожар, тъй като вероятно има изгаряния на горните дихателни пътища, каза д-р Димитров.

При огъня е унищожена болничната стая, от която е тръгнал пожарът. Огънят е бил много силен, цялото отделение е в дим и сажди и трябва да бъде ремонтирано изяло, посочи д-р Димитров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X