https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКаракачанов: "Величие" беше набързо конструирана от хора, които дори не се познават

Каракачанов: “Величие” беше набързо конструирана от хора, които дори не се познават

На крачка от излизане от политическата криза или на задълбочаването й сме и как това рефлектира върху отношенията ни със Северна Македония коментира председателят на ВМРО Красимир Каракачанов в студиото на „Пресечна точка”.

„Не знам дали можем да говорим за разделение в националистическите партии, може да говорим за поредната вакханалия в българския политически живот”. Това каза Каракачанов за политическата ситуация в страната.

„Борисов направи много бърз и хитър ход – взе мандата и върна папка с готовото правителство. Утре може би то ще мине”, смята той. „В нормалните демократични държави сядат, разговарят, парламентарно представените партии излизат с обща програма на политическите приоритети – ние видяхме едни формални разговори, които бяха несериозни. Всички знаем, че в ГЕРБ всичко се решава от един човек”, добави председателят на ВМРО.

По думите му новосъздадената партия “Величие” беше “набързо конструирана от хора, които дори не се познават”. Според него водещите лица на партията “явно са познати от няколко месеца”.

„Отношенията между България и Северна Македония се затормозяват от ината на политиците в Скопие да изпълняват договора, който са подписали”, каза още Каракачанов. Според него темата е важна, защото голяма част от българското население има македонски произход или роднини.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X