https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиОсвободиха шофьора, стрелял по кола на семейство с дете на "Тракия"

Освободиха шофьора, стрелял по кола на семейство с дете на “Тракия”

Шофьорът, който стреля с газов пистолет от колата си по друг водач на автомагистрала “Тракия”, вече е на свобода. Инцидентът стана в неделя малко преди входа за Бургас. До агресията на пътя се стига след опасна маневра пред автомобил, в който пътува семейство от Сливен с 12-годишно дете. Водачът беше задържан с полицейска мярка за 24 часа.

„33-годишен мъж заяви, че пътувайки към морския град, е бил засечен от автомобил с бургаска регистрация. Колата при изпреварване и последвало престрояване е създала ситуация за ПТП. След това двата автомобила спират близо до входа на град Бургас, където водачът на засичащата кола е възпроизвел изстрел”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Никола Тодоров от Второ РУ на МВР-Бургас.

В автомобила, по който е стрелянo, е имало семейство с 12-годишно момче. „Мъжът, възпроизвел изстрелите, е бил задържан. Оръжието е било иззето”, подчерта Тодоров.

По думите му принципът за използването на газов пистолет е за самоотбрана. “Тези оръжия са на свободна продажба, за самоотбрана, и собствениците са задължени само да ги регистрират само на уведомителен режим в МВР. Стрелялият мъж не е криминално проявен. Няма предишни прояви. Нямаме данни, че би се укрил”, допълни Тодоров.

Досъдебното производство е за хулиганство. Законът предвижда наказание до 2 години лишаване от свобода или пробация, пише Нова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X