https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРумен Радев: НАТО не бива да бъде въвлечена във войната в Украйна

Румен Радев: НАТО не бива да бъде въвлечена във войната в Украйна

„НАТО не бива да се намесва във военния конфликт. Особено със сухопътни войски. НАТО не бива да допуска да бъде въвлечен в тази война. Директен сблъсък между НАТО и Русия може да прерасне в световна война с ядрени оръжия с опустошителни последици.”

Това каза Румен Радев по време на международния икономически форум на The Economist в Гърция на въпрос от Даниъл Франклин – главен редактор на изданието. Президентът коментира и възможността за членство на Украйна в НАТО, съобщава бТВ.

„Вярвам, че решенията на НАТО и на Съвета НАТО – Украйна са силен пробив към бъдещето членство на Украйна в Алианса. Всички съюзници са ангажирани в подкрепата си към Киев. Въпросът е не дали, а кога. Отговорът ще зависи от развитието на бойното поле, от възможността да се постигне мир, устойчив и справедлив мир. Украйна е суверенна държава и Украйна има свободата да реши”, каза Радев.

„Това е борба за всеки сантиметър земя. Най-стратегическият аспект от войната не са оръжията и боеприпасите, а хората. Войниците. Тяхната подготовка, оборудване, мотивация и численост. Възхищаваме се на куража на украинците, но ако сравним армиите виждаме ясно превъзходство на руснаците”, допълни още той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X