https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов от парламентарната трибуна: Да спрем да се излагаме и да се...

Борисов от парламентарната трибуна: Да спрем да се излагаме и да се извиним на хората

Да спрем да се излагаме пред хората, те са се наслушали на всичко, в което се обвиняваме. По-добре да кажем на гражданите, че се извиняваме, че молим за прошка и ще се явим пак пред тях. Тези 70% да гласуват за когото искат, но да дадат представителство на парламента.

С тези думи лидерът на ГЕРБ и председател на парламентарната група Бойко Борисов се обърна към депутатите по време на дебатите за избор на предложеното от партията му правителство, начело с Росен Желязков.

Винаги съм се отнасял с уважение към всяка от вашите групи. Обръщам се към колегите от ПП-ДБ – в трудни ситуации ние се подкрепихме, това е взаимно. Ако е имало ползи, те са общи, ако е имало вреди – те пак са общи. Г-н Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте към ДПС. Единствено имахме нужда от осъзната подкрепа. Дадохме подкрепа и си понесохме цялата отговорност .

Нашата избирателна система е такава, че в момента имаме това зацикляне в политическата система. Съседите ни в Гърция опитаха да направят толкова демократична система като в България, видяха хаоса, който създадоха, и след 2 избора се върнаха.

Общо 2 милиона гласуваха за нас.

Благодаря за подкрепата на ДПС. Ние сме признателни хора и когато някой ни подкрепя, благодарим.

Ясно казахме, че втори мандат няма да подкрепим, третия също.

Отнасям се с уважение към вашите избиратели и успехи. Но нали демокрацията

Негова група е стабилна, системна и си работи. Видях днес как ви изкомандва и вас, г-н Петков, и БСП, и Величие. И му казвам – честито за новата роля. И ако дадете третия мандат на “Възраждане”, ще има правителство.

Обърна се към другите партии – да спрете да се излагаме пред посланиците, те са дошли тук, мислейки си че ще има правителство. Те са се наслушали. Да се извиним на гражданите.

Да си пожелаем да се видим след изборите, защото не вярвам с третия мандат да стане нещо.

Да се прекрати гласуването, да благодарим на служебния кабинет и да отиваме да агитираме, предложи Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X