https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРамадан Аталай: Доган разпореди ДПС да не подкрепя правителството

Рамадан Аталай: Доган разпореди ДПС да не подкрепя правителството

Ахмед Доган е разпоредил ДПС да не подкрепя правителството. Това каза Рамадан Аталай в ефира на bTV.

“Има предложение, директно разпореждане, от почетния председател, парламентарната група на ДПС да не подкрепя правителството”, каза буквално той.

“Убеден съм, че колегите от парламентарната група няма да престъпят аргументите и предложението на визионера”, добави Аталай.

„Ако Делян има уважение към Доган, би трябвало да се съобрази с всички аргументи”, продължи той.

Аталай коментира сътресенията и разногласията в ДПС в момента.

През последната седмица някои структури на партията пуснаха отворени писма заради премахнати ключови лица от движението. Рамадан Аталай е сред отстранените.

“Дали тези авторитети от ДПС са напуснали по собствено желание, или под някакъв натиск, истината се различава от излизащо по медиите. При всички случаи искам да ви кажа, че лансираната идея, че всичко, което се изчиства от ДПС, е съгласувано с господин Доган, не е вярна. Заявявам го най-отговорно, разбира се, след като съм говорил и с него.

След моите разговори с Делян в петък се развиха бурни събития. Дотогава “Приятелю” и след това станахме “превратаджии”. Питам се аз кой е превратаджията, когато под натиск със сила се опитваш да промениш мнението на обществеността, включително и на членовете на общинските съвети и на областния съвет. Под натиск. Този натиск изглежда точно така, както е по принципите на тези, които могат да прилагат натиска. Лични разговори, по всяка вероятност обещания за служби, както се случи и със заместник-областната в Пловдив. Когато областната структура с тъй наречения областен председател решиха, че вече трябва да свалят доверието от мен, имаше поголовен натиск, но забележете, че след един ден, когато вече се разбра за какво става въпрос, имаше декларации от Пловдив, Бургас, Котел за всичко, което се случва в партията. Хората са притеснени”, заяви Рамадан Аталай.

Попитан може ли да се каже, че Пеевски в момента уволнява без знанието на Доган, Рамадан Аталай отговори: “Абсолютно.”. И след това добави: “Пеевски в момента се разпорежда с партията като лична фирма. Уволнява. Или повече отстранява хора от ДПС, които са близки до господин Доган”.

“Спорът, който възниква, не е спор между мен и Делян. Това е принципен спор за партията. Позволявам си, пак с разрешението на господин Доган, разбира се, да ви предоставя имейла, който той е изпратил на Делян, на господин Пеевски:

Според ситуацията ДПС трябва да има ясно изявени председатели, както за партията, така и за парламентарната група – Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели.

След този имейл прекъсват контактите с господин Доган, твърди Аталай. В моята среща аз помолих Делян да направи всичко възможно да възстанови взаимоотношенията и контактите с господин Доган. В пикантерии не искам да влизам, не искам да казвам какви бяха отговорите. Заявявам, че отношенията между господин Доган и Пеевски са в разрив. Аз си позволих да помоля Делян пред мен да се обади на господин Доган, за да разбера за какво става въпрос”, продължи Аталай.

“Притесненията на Ахмед Доган са, че оперативните органи на ДПС не функционират и се взимат еднолични решения”, каза още той за настоящата ситуация.

“Аз не съм дошъл да се защитавам. Това не е моят спор, това е спор между Делян и нашите избиратели и нашите структури. Аз вярвам в нашите структури – те ще намерят съпротивителни сили, както са намирали сили и през годините”, каза Аталай.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X