https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЧакъров: Има напрежение в групата, но да се надяваме, че няма да...

Чакъров: Има напрежение в групата, но да се надяваме, че няма да се разцепим

“Нека да видим процесите. От вчера има натрупано напрежение. Видяхте и начина, по който гласувахме. Ние споделихме позицията, която представи почетният председател д-р Ахмед Доган.” Това коментира в кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, засягайки темата за вчерашното гласуване, при което 30 от групата на ДПС подкрепиха номинацията на Росен Желязков за премиер, но други 14 бяха против.

“Съображенията за това бяха, че г-н Росен Желязков е една прекрасна кандидатура за министър-председател. Но не е нормално в една европейска страна, страна – членка на ЕС, да няма никакъв преговорен процес, да се види дали програмите съвпадат, ако не цялостно, поне частично, да има ясно набелязани цели, защото страната е в критична ситуация.

Като цяло в групата има напрежение, защото колективните органи в ДПС трябва да работят – това са принципи, които трябва да бъдат възстановени. Да се надяваме, че няма да има разцепление в групата, но процесите са в ход и трябва да надделее разумът. Единството и силата на ДПС трябва да бъде запазено, но трябва да се променят принципите на управление на партията, защото едноличното управление видя се, че води до тези процеси”.

Припомняме, че вчера от групата на ДПС бе изключен дългогодишният народен представител Рамадан Аталай.

Относно изказването на Делян Пеевски, другият съпредседател на ДПС, че тези от групата, които са гласували вчера за предложеното правителство на ГЕРБ-СДС, са евроатлантици и ще останат депутати, Чакъров заяви, че в ДПС всички са евроатлантици. “Само ще ви припомня за изказването на 1999 г. доктор Ахмед Доган като председател на парламентарната ни група, което бе ключово за отдаването на въздушното пространство на България по време на Косовската криза и това отвори и трасира пътя на България за членство в НАТО”, добави той.

“От основаването до ден днешен нашият път е ясен. ДПС винаги е подкрепяла този път и се е борила да отстоява тези ценности”, каза още Чакъров.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X