https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДрагомир Драганов подари автомобил на МВР - Русе

Драгомир Драганов подари автомобил на МВР – Русе

Служителите на Областната дирекция на МВР – Русе отбелязаха предстоящата утре 145-а годишнина от създаването на вътрешното ведомство с тържествена церемония. Събитието започна с приемане на почетния строй от директора на ОДМВР старши комисар Пламен Първанов, след което Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и свещеници от епархията отслужиха молебен за здраве и благоденствие.

Сред присъстващите бяха областният управител Драгомир Драганов, неговият заместник Георги Георгиев, както и заместник-кметът по образование и култура на Община Русе Енчо Енчев. Областният управител изрази своята признателност и благодарност към служителите на МВР за тяхната работа и усилия, които ежедневно полагат за опазването на обществения ред и законите. „Постоянно работите във високорискова среда, но въпреки това изпълнявате служебните си задължения, отговаряйки на високите очаквания на нашите съграждани. Във времена, когато спокойствието е ценност, за обществото е важно да знае, че може да разчита на хора като Вас, които не пестят време и енергия, за да се борят с несправедливостта. Бъдете гарант за обществения интерес, като водещ приоритет нека бъде отстояването на демокрацията“, каза Драганов.

Областният управител на Русе подари и нов автомобил на полицията, който ще бъде официално предаден след оформяне на необходимите документи. Заместник-кметът Енчо Енчев също изрази благодарност към служителите на Областната дирекция на МВР, подчертавайки тяхната преданост, кураж и професионализъм, които осигуряват безопасността и стабилността на града.

В своето обръщение директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Пламен Първанов отбеляза, че през изминалите 145 години служителите на ведомството са се борили с престъпността, опазвали са имота, живота и спокойствието на гражданите, както и са понасяли лишения в името на законността и реда. „Да бъдеш полицай, пожарникар или граничар е начин на живот, свързан с уменията да поемаш риск и готовност да служиш на хората“, заяви Първанов. „В паметта на гражданите са останали стотици примери на мъжество и всеотдайност, както и на професионализъм на нашите колеги. Днес те работят в условията, в които професионализмът сам по себе си не е достатъчен. Необходима е и висока морална устойчивост в динамичния и тежък делник, изпълнен с множество отговорности. Не рядко се оказваме и буфер между разнопосочни интереси“.

По традиция церемонията завърши с полагане на венци и цветя пред монумента „Признателност и слава“, разположен пред дирекцията. Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов бяха наградени шестима служители на ОДМВР, а със заповед на старши комисар Пламен Първанов над 180. Командващ на строя беше Слав Анастасов от сектор „Специализирани тактически действия“. В почетния строй участваха както представители на полицията, така и на гранична полиция и пожарната.

Отчетът на МВР за миналата година сочи, че разкриваемостта на престъпленията в Русенско се е увеличила с над 16%. През 2023 година престъпленията са били 2374. На церемонията по случай 145-ата годишнина на МВР присъстваха и редица представители на местната и държавната власт, както и магистрати, които изразиха своята подкрепа и признателност към служителите на МВР.

Заместник-кметът Енчо Енчев подчерта, че този ден е специален за всички, които ежедневно работят неуморно за спокойствието на нашето общество. „Този ден е специален за всички, които ежедневно работят неуморно за спокойствието на нашето общество“, допълни още Енчев. „Вие сте тези, които осигурявате безопасността и стабилността на нашия град. Бъдете все така мотивирани и подкрепяни в усилията си“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X