https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоФармацевти излязоха на протест в Русе

Фармацевти излязоха на протест в Русе

Фармацевти организираха протест в Русе, като се събраха тази сутрин пред Районната здравноосигурителна каса в града.

Причината за недоволството са предложените промени в наредба, определяща правилата за предписване и отпускане на медикаменти, които се заплащат от Националната здравноосигурителна каса.

“Ние сме квалифицирани фармацевти и ни обезценяват труда. Купуваме едно лекарство на определена сума и сме длъжни по Здравна каса да го дадем на същата цена на пациента. Досега получавахме по пет левa от Здравната каса. Тези пет лева сега искат да ни ги вземат. Ние трябва да имаме реална надценка на това лекарство, което не струва малко пари”, обясни магистър-фармацевт Елена Бобева.

Моника Иванчева-Микова – председател на Регионалната фармацевтична колегия в Русе, обясни, че промените ще ощетят собствениците на аптеки, тъй като няма да могат да си покриват разходите. Протестиращите внесоха в Районната здравноосигурителна каса в Русе и своето становище.

Микова обясни, че днес аптеки в града не са работили от 9:00 до 9:30 часа.
“Обясняваме на пациентите кои са нашите притеснения. Ако ние нямаме интерес да обслужваме пациентите, никой не може да ни задължи да го правим”, каза още Микова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X