https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИвелин Михайлов: Утре "Величие" или маха Марков и Василева, или се разпуска

Ивелин Михайлов: Утре “Величие” или маха Марков и Василева, или се разпуска

Ние искаме полковник Николай Марков и Виктория Василева да бъдат изключени от организацията на партия “Величие”. Това заяви идеологът на “Величие” Ивелин Михайлов тази вечер на среща в Разград.

Той обясни, че парламентарната група ще направи опит да изключи от редиците си председателя си Николай Марков и зам.-председателката Виктория Василева. Предложи още след срещата, продължила почти 2 часа, да бъде пусната петиция.

“Когато председателят на партията извършва саботажни действия, цялото звено следва заповедите му. И сега утре или го махаме командира, или разпадаме групата, за да може да извършваме някаква дейност”, обясни той.

По думите му, ако не успеят в начинанието, то групата ще се разпусне и депутатите й ще останат независими.

“Ние сме предприели мерки, те ми се обадиха тези, които спазват това, което сме обещали на хората. Ако утре не успеят да махнат полковник Марков и Виктория Василева, ще разпуснат групата, за да могат да работят като независими депутати, защото можем да свършим работа. Иначе всичко се забива”, заяви Михайлов.

По думите му петима-шестима депутати, заедно с Марков, щели да се отцепят и да подкрепят кабинета на ГЕРБ днес, защото имали сделка. Но това не се случи. Всички 13 депутати от парламентарната група на “Величие” се обявиха против проектокабинета на ГЕРБ.

“Днес имаше проект за правителство. ГЕРБ казаха ние идваме, за да спасим страната и в същия момент проявиха абсолютно безсрамие, което го видях дори и от нашия представител полковник Николай Марков. Някои хора, когато отидат в парламента, си мислят, че са нещо повече от останалите и имат правото да вземат решения от името на хората, за да облагодетелстват себе си”.

“България страда от тази липса на справедливост. Малко хора го осъзнават, защото не обичат да четат история. Но тя показва, че винаги, когато хората се чувстват в безпомощност или има революция, или има разпад”, поясни Михайлов.

По думите му управляващите ни са хора с нисък интелект. “Човек, който има държава, не би я разрушил по този начин и да я продаде на безценица”.

“В парламента няма независими депутати. Всичко това е цирк. Ако имаше други опозиционни партии, нямаше ли някой да се присъедини към нас? Това, което се случи е, че нашите депутати отидоха в една супер враждебна среда. От “Възраждане” ги обиждаха, казваха им въшльовци, нещастници”.

По думите му полковникът му казал, че не разбира от политика и да си гледал бизнеса.

“След срещата трябва да направим една петиция, за да напуснат полковник Марков и Василева партията”, каза той. “Ако видим, че ръката загнива, я режем. Трябва да стане до чисто и да действаме”, обясни Михайлов.

До новите закани за раздяла се стига, след като веднъж вече Ивелин Михайлов се извини на обвинените петима депутати. След това отново ги обвини, че са сключили сделка с ГЕРБ. Марков път обяви, че “Величие” е само и единствено личността Ивелин Михайлов и той не желае да бъде свързван с тази партия, както и че няма да участва в нейните обществени прояви.

Михайлов обвини Николай Марков и заместника му Дарин Георгиев, че крещели на пет от депутатките на “Величие”.

“Днес не прави чест на полковник Марков и на Дарин Георгиев да ходят да викат на жени, да се мъчат по някакъв начин да ги сплашат със смърт и някакви други неща. Това не е присъщо на мъжете”, каза на срещата Михайлов, но не обясни за какво е бил скандалът. Вместо това допълни, че и към него има заплахи.

“Ако пусна записите, могат после пак да ме съдят за нещо и не ми се занимава”, обясни Михайлов за записите, в които бива заплашван.

По думите му има решение на партията Марков и Василева да напуснат всички парламентарни постове и обеща, че ще бъдат изключени от партията. И двамата обаче не са партийни членове, за да се случи това.

“На наши хора им пускат съобщения и им казват или кажете нещо срещу Ивелин, или ще излезете съучастници, когато отиде на съд”, разказва още за заплахите Михайлов.

“Марков ми каза, Иво, ти ще бъдеш съсипан. Ти ще бъдеш физически убит. И аз му казвам, че цял живот съм си мечтал да имам достойна смърт”. Марков обаче му казал, че смъртта му няма да бъде геройска. “Първо ще бъдеш унищожен като име, всички ще те напуснат и когато останеш сам, тогава ще бъдеш убит. Това ми го каза полковника”, заяви той.

“Онзи полковник, който говори тук, да го видим на трибуната. Ама той като излезе и плаче. Ние ревльо ли изпратихме там? Пред жените е мощен, но като види Бойко и Пеевски казва, че те са се здрависали с него”.

“Казват ми да се оправя с полковника, но как да се оправя с него? Той стои и не прави нищо в парламента. Не беше такъв. Пречупи се за някъде 5 дни”, допълни Михайлов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X