https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНационален скаутски лагер за вълчета събира деца от цяла България

Национален скаутски лагер за вълчета събира деца от цяла България

От 6 до 10 юли 2024 г. в село Нисово, област Русе, ще се проведе Национален скаутски лагер за вълчета – „Вековният бряст“, организиран от скаутски клуб „Приста скаут“ – част от Организация на българските скаути (ОБС). Лагерът събира деца между 7 и 11 години от цяла България, членове на Организация на българските скаути, които искат да се потопят в света на приключенията, приятелството и скаутските ценности.

Децата, участващи в лагера, ще се насладят на пет дни, изпълнени с разнообразни игри, занимания и обучения. Те ще се учат на работа в екип, ориентиране в природата, оцеляване, традиционни български занаяти, риболов, гребане и други полезни умения. Малчуганите ще имат възможност да придобият самостоятелност, далеч от своите родители и да се изправят срещу предизвикателствата на лагерния живот.

Вечерта край огъня ще се разказват истории, ще се пеят песни и ще се създават незабравими моменти под звездите. Децата ще се запознаят с нови приятели от цялата страна и ще изградят ценни спомени, които ще останат с тях завинаги.

Организация на българските скаути (ОБС) е неправителствена организация, чиято мисия е да подпомага младите хора в тяхното личностно развитие, като им помага да станат отговорни граждани, подготвени за живота. ОБС е член на Световната организация на скаутите (WOSM) и обединява над 2000 скаути в цяла България.

Скаутски клуб „Приста скаут“ град Русе е основан през 2010 г. и е част от ОБС. Клубът организира редовни дейности за деца от всички възрасти, включително скаутски игри, походи, обучения, лагери и други.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X